Hur går det till?

Det första du behöver göra är att anmäla ditt intresse genom att fylla i ansökningsformuläret eller om du har frågor, använda kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon på nummer 076-941 74 00 på vardagar mellan kl 09:00 och 17:00.

För att kunna donera ägg behöver du:

  • Vara frisk
  • Vara mellan 23 och 35 år
  • Gärna ha fött egna barn, men det är inget krav
  • Ha en BMI (Body Mass Index) på högst 32 (Räkna ut ditt BMI här)
  • Vara icke-rökare

När du har anmält ditt intresse enligt ovan, kontaktar vi dig med mer information. Vi kommer att förse dig med remisser för blodprovstagning samt en hälsodeklaration som du ska fylla i och returnera till oss.

Blodprovet som krävs kan du utföra på din vårdcentral eller också är du välkommen till någon av våra kliniker i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö. För respektive kliniks öppettider vänligen klicka på länkarna.

Senast två veckor efter utfört prov återkopplar vi med information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till ett läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Läs om hormonstimulering och ägguttag här.

Som äggdonator ersätts du med 11900 kr för varje donation, detta gäller i hela Sverige. Det är möjligt att donera ett flertal antal gånger.

Processen i korthet

1. Fyll i formuläret och sedan hälsodeklarationen som följer

2. Du blir uppringd av vår donationskoordinator där vi går igenom processen och din hälsodeklaration

3. Vi bokar in en tid för blodprov eller också ett läkarbesök

5. Samtal med beteendevetare (kan utföras digitalt om så önskas)

6. Tid bokas för ägguttag och donationen påbörjas